Subaru

Post here if you require technical information regarding a GEMS product

Moderators: R!C0, JonMan, RickS

Post Reply
dexatron
New User
Posts: 3
Joined: Fri May 28, 2010 3:43 pm

Subaru

Post by dexatron » Fri May 28, 2010 3:50 pm

Hi,

I am the owner of a Gems Impreza PnP ECU STI v3/4 and an attached CDC PWM diff controller. The ecu is currently tuned to 99 octane for a rally application.

I had a look at the board the other day and the 3 pin plug broke off. The circuit board is ok, but for the future I want to solder 3 wires to the board and mount the connector remotely. Can you provide me with the orientation of the connector so that I can re-solder the connector?

Thanks, Greg in Canada

User avatar
RickS
GEMS Engineer
GEMS Engineer
Posts: 542
Joined: Thu May 17, 2007 11:38 am

Re: Subaru

Post by RickS » Tue Jun 01, 2010 10:06 am

Hello Greg,

Do you have an STi 3 or a 4 as they are different ECU's i belive. Also what year is it as the board design changed. If you have a serial number this would answer all.

Thanks
Ed

dexatron
New User
Posts: 3
Joined: Fri May 28, 2010 3:43 pm

Re: Subaru

Post by dexatron » Mon Jun 07, 2010 1:30 am

Hi Ed,

Thanks for the reply. It has the following on the yellow connectors:

SUBARU 97 01X173

and the eprom says subaru 97 2.17

Thanks, Greg

User avatar
RickS
GEMS Engineer
GEMS Engineer
Posts: 542
Joined: Thu May 17, 2007 11:38 am

Re: Subaru

Post by RickS » Mon Jun 07, 2010 10:00 am

Dear Greg,

Please see attached picture.

Hope this helps
Ed
Attachments
Sub 97 Comms lead.JPG
(656.8 KiB) Not downloaded yet

dexatron
New User
Posts: 3
Joined: Fri May 28, 2010 3:43 pm

Re: Subaru

Post by dexatron » Tue Jun 08, 2010 11:48 am

Thanks for the picture Ed, my problem is that the connector was directly soldered to the board, I don't have any lead wires so I can't tell which way the round connector goes back on the board.

Greg

User avatar
RickS
GEMS Engineer
GEMS Engineer
Posts: 542
Joined: Thu May 17, 2007 11:38 am

Re: Subaru

Post by RickS » Tue Jun 08, 2010 2:24 pm

Apologies,

On the Subaru 97 the green wire shown on the picture would be the pin opposite the Lug on the 3 pin plug you have. This shopuld mean that the locatting lug on the connector is almost facing the closest corner of the board.

Hope this helps
Ed

Post Reply